Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Kaukolämpölaitteiston kesätarkistus

Kaukolämpölaitteisto on yleisesti hyvin vähän huoltoa vaativa, mutta aika ajoin on kuitenkin hyvä tehdä muutamia tarkistustoimenpiteitä. 

Lämmityskauden loppuessa kannattaa huomiota kiinnittää seuraaviin asioihin: 

 • Kiinteistön lämmitystä ei kannata kokonaan sulkea kesän ajaksi, sillä lämmitystä tarvitaan rakenteiden kunnossa pysymiseen sekä asumismukavuuden säilyttämiseen. Lämmitys on hyvä keino ehkäistä muun muassa rakenteiden kostumista. Niin sanottua kaukolämmön kesäsulkua ei siis ole syytä käyttää. 
 • Tarkastele teknistä tilaa ja kaukolämpölaitteistoa silmämääräisesti: näkyykö ylimääräistä vettä laitteiden liitoskohdissa tai putkistoissa? Onko muuta silmiin pistävää? 
  • Tilassa ei kuulu olla vettä laitteiston ulkopuolella missään olosuhteissa, jos vettä näkyy, kannattaa asiaa tutkia tarkemmin ja korjata. 
  • Lämmönvaihdin itsessään kuuluu asiakkaan vastuulle. Jos jokin asia laitteistossa askarruttaa, kannattaa olla yhteydessä LVI-alan ammattilaiseen.  
  • Energiamittarille saakka laitteisto kuuluu lämmönmyyjän eli EVOn vastuulle. Jos epäilet vikaa, voit olla yhtedessä EVOn vikapäivystykseen. Yhteystiedot löydät täältä. 
 • Tarkista kaukolämmön tulo- ja paluuveden lämpötilaero eli veden jäähtymä. Mitä suurempi lämmön pudotus kuuman tuloveden ja kylmemmän paluuveden välillä on, sitä paremmin kiinteistön laitteet hyödyntävät kaukolämpöveden lämpöenergian talon ja käyttöveden lämmitykseen. 
  • Kaukolämpöveden jäähtymän tulisi olla kesäkaudella vähintään 25 astetta. Jos veden jäähtymä on selvästi huonontunut, on se merkki puutteellisesti toimivista laitteista ja paikalla kannattaa käyttää LVI -ammattilaista arvioimassa laitteiston kunto ja uusimisen tarve. Tehokkaasti ja oikein toimiva laitteisto on tärkeä osa energiatehokkuutta ja lämmityskulujen kurissa pitämistä.