Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Kesätöissä EVOlla – teoriasta käytäntöön

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta työllistää myös tänä vuonna useita kesätyöntekijöitä erilaisiin vesi- ja lämpöhuollon kunnossapito- sekä rakennustehtäviin.  Yksi kesätyöntekijöistä on oululainen Inga Laurila, joka opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikkaa. Kuusamoon Ingan toi opiskelukaverin sekä opettajan vinkki EVOsta kesätyöpaikkana ja Inga päätti laittaa hakemuksen tulemaan.

Kuka?

  • Inga Laurila, 25 vuotta
  • Kotoisin Kempeleestä, asuu Oulussa
  • Opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikkaa
  • Opintoja takana kolme vuotta
  • Kesätöissä EVOlla ensimmäistä kertaa

Inga on ensimmäistä kertaa alansa töissä ja kertoo viihtyneensä EVOlla hyvin. Työhön hän pääsi niin sanotusti vauhdilla käsiksi, kun ensimmäisenä työpäivänä ilmeni Rukan lämpölaitoksella kiireinen huoltotarve ja myös Inga pääsi lennosta osaksi korjaustöitä. Inga saakin ripeistä otteistaan kiitosta voimalaitospäällikkö Lauri Kilpijärveltä: ”On hienoa nähdä, että nuorilla tekijöillä pysyvät työkalut käsissä ja hommat hoituvat. Kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat arvokas lisä EVOn tekijäkaartiin erityisesti kiireisen huoltokauden aikana.”

Kesätyön Inga kertoo olleen hyvin opettavaista ja ymmärryksen opiskeltuihin asioihin kasvaneen, kun teoriaa on päässyt näkemään myös käytännössä. Hän sanoo, ettei oikein ensin tiennyt mitä odottaa työtehtäviltä, mutta työt ovat osoittautuneet monipuolisiksi ja mielenkiintoisiksi, osa on vaatinut voimaa ja osa taas sorminäppäryyttä. Työkaverit ovat olleet mukavia ja työilmapiiri hyvä, Inga kertookin sujahtaneensa hyvin osaksi porukkaa, jossa juttu ja huumori lentää.

Vapaa-ajalla Inga pitää luonnossa liikkumisesta sekä pyöräilystä, ja Kuusamossa näihin onkin hyvät puitteet. Valmistumisen jälkeen Inga suunnittelee hakeutuvansa suunnittelupuolen tehtäviin, koska niissä pääsee hyödyntämään matemaattista osaamista ja laskentataitoja. EVOa työnantajana Inga voi suositella lämpimästi muillekin: ”EVOlla on ollut mukava työskennellä, täällä on saanut monipuolista kokemusta tulevaisuuteen ja tekemiseen on luotettu. Mukava kun välillä on haastetta ja on saanut käyttää omaa luovuutta ongelmanratkaisuun.”

EVO työnantajana:  

  • Kuusamon EVO työllistää noin 30 henkeä ympäri vuoden. Lisäksi aliurakoitsijoita tarpeen mukaan.
  • EVOlla työskentelee monipuolisesti vesi- ja energiahuollon ammattilaisia verkonrakennuksessa sekä jätevedenpuhdistamoilla, voimalaitoksella ja asiakaspalvelussa.
  • Avoimen hakemuksen voit jättää täällä.