Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Torangin voimalaitoksen kesähuolto

Torangin voimalaitoksen kesähuolto on käynnissä ja valmistuu elokuun alkupuolella. Kesän huoltotoimenpiteillä varmistetaan lämmityskaudeksi häiriötön ja tasainen lämmön- sekä sähköntuotanto.

Torangin voimalaitos on yhteistuotantolaitos, jossa syntyy sekä sähköä että lämpöä, joten huollettavaa riittää. Lämmön ja sähkön yhteistuotannolla saavutetaan synergiaetuja jotka säästävät sekä rahaa että ympäristöä. Yhteistuotannosta ja sen eduista voit lukea lisää täältä. Vuosihuollossa tarkistetaan laitteistoa sekä tehdään tarpeelliset puhdistukset ja huoltotoimenpiteet esimerkiksi savukaasupesurille, joka puhdistaa lämmöntuotannossa syntyviä savukaasuja, ja ottaa talteen syntyvän hukkalämmön edelleen asiakkaille toimitettavaksi.

Kesällä huolletaan myös kuljetin- ja polttoaineensyöttölaitteisto, jotka huolehtivat polttoaineen, kuten hakkeen tai purun, kuljettamisesta lämpökattilaan poltettavaksi. Kaukolämpökattilan tarkastuksen yhteydessä todetaan tarvittavat huoltotoimenpiteet ja korjaukset kattilan toiminnan varmistamiseksi. Höyryturbiinin laakerirevisiolla varmistetaan turbiinin toiminta sähköntuotantoa varten.

Huoltotoimet vaikuttavat oleellisesti lämmöntuotantoon talvella. Kesällä tehdäänkin lämmöntuotannon osalta suurin ja tärkein työ, jotta talvella voidaan tuottaa lämpöä taloudellisesti ja luotettavasti ilman ylimääräisiä tuotannon katkoja tai häiriöitä. Huoltotoimien ansiosta lämmöntuotannon hyötysuhde paranee, ja hienosäädöt nostavat prosessin tehokkuutta, joka taas tekee lämmöntuotannosta energiatehokkaampaa pienemmillä päästöillä.