Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Digita ja Kuusamon EVO IoT -yhteistyöhön

Digita ja Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta EVO ovat solmineet yhteistyösopimuksen LoRaWAN-teknologian käyttöönotosta. Sopimuksen myötä EVO tulee uusimaan asiakkaidensa vesimittarit seuraava viiden vuoden aikana.

Uuden polven mittarit tulevat helpottamaan niin EVOn kuin sen asiakkaiden toimintaa.  Tulevaisuudessa mittaritiedot kulkevat automaattisesti kulutuspisteestä yhtiölle.

”Tulevaisuudessa tulemme kehittämään palvelua, jossa asiakas voi saada tietoa omasta kulutuksestaan ja hälytysrajojen asettamisesta esimerkiksi vesivuotoja silmällä pitäen. EVO voi itse hyödyntää saatua tietoja verkostonhallinnassa, joka on iso parannus perinteiseen mittaukseen verrattuna. Järjestelmää kehitetään ensisijaisesti asiakkaitamme varten.” kertoo EVOn verkostopäällikkö Kimmo Viinikka.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Kuusamo on lähtenyt vahvistamaan pohjoisen alueen digitaalisten palveluiden käyttöönottoa. Yhteistyötä vesihuollon ja kaukolämmöndigitalisoinnista on suunniteltu yhdessä EVOn kanssa viimeisen vuoden ajan. Varsinainen yhteistyö on alkanut järjestelmän käyttöönoton ja koulutuksen myötä”, kertoo Digitan myyntipäällikkö Mona Miettinen. Mittareiden vaihto LoRA yhteensopiviksi on aloitettu jo viime vuoden puolella ja kaikki mittarit on tarkoitus vaihtaa vuoteen 2025 mennessä.

Yhteydenotot:

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta, verkostopäällikkö Kimmo Viinikka, p. 0400 689 099, kimmo.viinikka(a)kuusamonevo.fi

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 0400 721 700, mona.miettinen(a)digita.fi 

Lähde: Digita