Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Hae EVOlle kesätöihin!

EVO tarjoaa sinulle innostavan ja hyvinvoivan työympäristön. Töissä meillä on useita vesihuollon ja lämmön osaajia, kuten LVI-asentajia, hitsaajia ja sähköasentajia sekä asiakaspalvelun ammattilaisia. Verkostorakennus sekä vesi- ja lämpöhuolto tarjoavat sinulle vaihtelevan työnkuvan sekä ammattitaitoiset työkaverit.  Jätä hakemus nyt!

Alta voit lukea kesätyöntekijä Jussin kokemuksia viime kesältä:

Kesätöissä EVOlla

  • Jussi Pesonen, 23 vuotta 
  • Kotoisin Kuusamosta 
  • Opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa energia- ja ympäristötekniikkaa 
  • Tehnyt kandityön aiheesta magnetohydrodynaaminen pumppaus ja sen sovellukset energiateollisuudessa 
  • Kesätöissä EVOlla 2019, jonka jälkeen jatkaa diplomi-insinööriopintoja

Miten Jussi päätyi EVOlle kesätöihin?

Jussi kertoo olleensa lähipiirin vinkistä suoraan yhteydessä toimitusjohtaja Mika Mankiseen, joka puolestaan ohjasi Jussin voimalaitoksen käyttöpäällikkö Lauri Kilpijärven juttusille. Juttuhetki teki vaikutuksen ja Jussille varmistui kesätyöpaikka jo helmikuussa. Jussin ensisijainen tavoite olikin työllistyä Kuusamoon ja EVOlle, jotta hän saisi oman alan työkokemusta.  

Jo työnhakuvaiheessa tuli ilmi, että työnkuva tulee olemaan monipuolinen ja nuori mies oli liikkeellä vakavin aikein, ollen niin sanotusti valmis kaikkeen, kunhan vain pääsee näkemään omaa alaa. Jussin omia sanoja lainaten: ”Jos se sitten vaatii, että ollaan enimmäkseen keittämässä kahvia, niin olkoon niin”. Kahvinkeittelyyn ei kuitenkaan ole tarvinnut tyytyä, vaan työnkuva on ollut vaihteleva sisältäen voimalaitoksen huoltotöitä, sekä myös työtä kentällä lapion varressa ja laitoksilla prosesseihin tutustumista.  

Työ vs. teoria 

Mielenkiintoisimmaksi tehtäväksi Jussi nimeää Torangin voimalaitoksen sekä Rukan lämpökeskuksen huoltotyöt, sekä huoltokatkojen yhteydessä tehtävät laitosten ylös- ja alasajot. Viimeisimmäksi hän on ehtinyt olla mukana Torangin voimalaitoksen ylösajossa, ja tuumiikin että ala on siinä mielessä vaihteleva, että vaikka työt olisi valmisteltu kuinka huolella, voi aina tulla muuttujia. Tällä kertaa ylimääräistä pään rapsuttelua aiheuttivat lämpimät kelit, jotka osuivat juuri voimalaitoksen ylösajoviikolle lämmöntuotannon käynnistämistä hankaloittaen.

Jussi kertoo viihtyneensä työssään hyvin ja saaneensa arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen: ehdottomaksi plussapuoleksi hän kertoo sen, että on oppinut liittämään teorian käytännön asioihin, mikä on ollut todella opettavaista tulevaisuutta ajatellen. Hän kehuu EVOa työnantajana poikkeukselliseksi, työn monipuolisuus välittyy kaikista tehtävistä ja saman kiitoksen aiheen Jussi on kuullut myös työkavereiden suusta. Työkaverit puolestaan ovat olleet mukavia ja ottaneet Jussin joukkoonsa sujuvasti, hän kertoo, että aina on saanut tulla hyvillä mielin töihin ja keskinäistä huumoria on viljelty ahkerasti. 

EVO työnantajana  

  • Kuusamon EVO työllistää noin 30 henkeä ympäri vuoden. Lisäksi aliurakoitsijoita tarpeen mukaan. 
  • EVOlla työskentelee monipuolisesti vesi- ja energiahuollon ammattilaisia verkonrakennuksessa sekä jätevedenpuhdistamoilla, voimalaitoksella ja asiakaspalvelussa. 
  • Avoimen hakemuksen voit jättää täällä.