Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Ilmoita meille kaukolämpö-, vesi- tai jätevesivuodosta

Havaitsitko maastossa vihertävää vettä tai muuta poikkeavaa? Kaukolämpö-, vesi- tai jätevesivuoto on joskus hankala havaita, ja arvostamme ympäristöään tarkkailevien sivullisten apua vuotojen löytämisessä. Jos epäilet vuotoa, voit ilmoittaa siitä meille soittamalla vikapäivystysnumeroomme 020 741 4929 tai ilmoittaa havainnostasi ilmoituslomakkeella. Oikeaksi todetun vuodon löytäjä palkitaan S-ryhmän 20 euron lahjakortilla!

Kaukolämpövesi värjätään vuodon havaitsemiseksi vaarattomalla vihreällä väriaineella, josta ei ole ihmisille eikä ympäristölle haittaa. Vettä ei kuitenkaan suositella juotavaksi. Jos huomaat vesihanasta tulevan veden olevan vihreää, on vuoto mahdollisesti kaukolämmönvaihtimessa ja yhteyttä kannattaa ottaaa LVI ammattilaiseen.

Kaukolämpövuoto voi olla kyseessä, jos näkyy:

  • vihertävää vettä maastossa
  • sulia kohtia muuten routaisessa maassa
  • epätavallisen voimakasta höyryn muodostumista

Vesivuodosta merkkejä voivat olla:

  • vesilammikko tai virtaavaa vettä sellaisessa paikassa missä sitä yleensä ei ole
  • vaihtelua veden laadussa tai paineessa
  • painauma/sortuma maassa

Jätevesivuodosta puolestaan merkkinä voi olla haju sekä maan pinnalle nouseva jätevesi.

Jos huomaat näitä muutoksia, ilmoita meille soittamalla vikapäivystysnumeroon 020 741 4929 tai ilmoituslomakkeella. Verkostossa todettu vuoto palkitaan lahjakortilla. Ei koske kiinteistön vastuualueella olevia vuotoja, esimerkiksi kaukolämmönvaihtimen tai vesikalusteiden vuodot kuuluvat omistajan vastuulle. Jos epäilet vuotoa kiinteistön vastuualueella, ota yhteyttä LVI-ammattilaiseen.