Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Tiedotustilaisuus uuden puhdistamon lupahakemuksesta

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta järjesti tiedotustilaisuuden maanantaina 13.5.2019 koskien keskustan uuden jätevedenpuhdistamon lupahakemusprosessia.

Pöyry Finland Oy:ltä asiantuntijoita paikalla olivat Hanna Sandqvist sekä Lotta Lehtinen, jotka kertoivat uuden puhdistamon lupaehdoista sekä jätevesien vaihtoehtoisten purkupaikkojen selvityksestä. Uuden jätevedenpuhdistamon lupaehdot tulevat olemaan erittäin tiukat ja se toteutetaan kokonaistypenpoistolaitoksena, mikä tarkoittaa typpikuormituksen alenemista.

Toimitusjohtaja Mika Mankisen toive on, että tällä kertaa lupahakemusprosessi saataisiin kunnialla läpi, koska uudella puhdistamolla alkaa olla kiire. Nykyisen puhdistamon lupaehdot tiukentuvat vuonna 2023 ja nykyisellä jätevedenpuhdistusprosessilla näihin tiukentuneisiin lupaehtoihin ei päästä. Puhdistamon käyttöikä alkaa myös olla lopussa ja tämä lisää riskejä häiriöihin sekä päästöihin. Tiedotustilaisuudessa asiasta keskusteltiin ymmärtävässä ja rakentavassa hengessä. Ympäristölupahakemus on nyt nähtävillä kesäkuun kuudenteen päivään saakka. Hakemukseen voit tutustua Kuusamon kaupungin sivuilla.