Skip to main content

Vikapäivystys
24/7

020 741 49 29

Asiakaspalvelu
ja laskutus
020 741 4900

Toimisto
Erauspojantie 3
93600 Kuusamo

Maailman vesipäivä 22.3.

Vesi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Kansainvälinen kampanja kannustaa kertomaan, miten tärkeää vesi on esim. kotioloissa, hyvinvoinnillesi, toimeentulosi kannalta, kulttuurisi näkökulmasta tai paikalliselle ympäristöllesi. Me haluamme kuulla erityisesti mitä toimiva vesihuolto merkitsee sinulle.  Kerro mielipiteesi sosiaalisessa mediassa merkitsemällä julkaisusi #Water2me #vesihuolto.

  • Vesi on hyödyke, jonka vesihuoltopalvelut toimittavat kotiisi 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Vesihuolto on näkymätön, mutta samalla välttämätön palvelu.
  • Vesihuolto eli puhdas vesi kotihanaan toimitettuna ja jäteveden poisjohtaminen sekä puhdistus maksaa keskimäärin noin euron henkilöä kohden vuorokaudessa.
  • Lasillinen hanavettä maksaa noin 0,1 senttiä. Ämpärillisen eli 10 litraa saa noin 6 sentillä. Hinta sisältää hanaveden lisäksi myös jäteveden pois kuljettamisen ja puhdistamisen niin hyvin, että se voidaan johtaa takaisin luonnon kiertokulkuun. Yhdellä sentillä voi juoda noin 8,3 lasillista hanavettä. Eurolla juokin jo 830 lasillista!
  • Vesihuoltolaitosten toimittama puhdas vesi mahdollistaa sujuvan arjen ja turvaa terveyttämme. Kun vesihuolto toimii, yhteiskunta ja yritystoiminta kehittyvät.

Lisätietoja kansainväliseltä verkkosivulta:   https://www.worldwaterday.org/

Lähde: Vesilaitosyhdistys